Malý vinař Připravujeme
 

Svatovavřinecké

Neohodnoceno
 

2015, pozdní sběr, bio, suché z Vinařství Válka

Dostupnost Skladem
179 Kč
   
Značka Válka, Vinarství
Kategorie Červené
 

Celkový dojem:

Tento Svatovavřinec je ideální společník pro pořádnou hostinu. Skvěle si rozumí se všemi úpravami zveřiny a paštikami. Jeho kyselinka stimuluje vaše chuťové buňky, takže vás ani nějaká ta pořádná porce husy nebo steaku nezaskočí a skvěle si je vychutnáte.

Barva:

Živá rubínová barva s fialovými odlesky značící mladší a svěží víno.

Vůně:

Ovocná aromata sušených švestek a višní jemně podtrhnutá hřebíčkem.

Chuť:

Středně plné, živé a veselé víno s výraznější kyselinou i tříslovinou. Je ovocné a lehce pitelné. Pěkná delší dochuť vás vybízí k dalšímu napití.

Snoubení: Těžší masitá jídla - zvěřina, husa, kachna, paštiky, sýry typu brie.

Terroir: Velkopavlovická podoblast, Nosislav, Přední hory

Podobné produkty

Hmotnost 1 kg
Odrůda (?) Svatovavřinecké
Země původu Česká republika
Ročník (?) 2015
Zbytkový cukr (?) Suché
Real feel: Aromatičnost (?) 4
Real feel: Sladkost (?) 1
Real feel: Tělo 2
Archivace 2016 - 2022
Podávání 14 - 16 °C
Cukr 0,6 g/l
Kyseliny 6,2 g/l
Alkohol 12 %
Objem 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
Valka1 cover small  

Nosislav Podoblast: Velkopavlovická

Rozloha vinic: 7 ha

Roční produkce: 20 000 lahví

Viniční tratě: Přední hory

 

Vinařství Válka. Opravdové rodinné vinařství z Nosislavi, kde každý přikládá ruku k dílu. Pan Válka je také malířem, který kreslí etikety jednotlivých vín. Paní Válková dělá z vína výborné džemy a želé a syn se stará o propagaci vinařství. Jejich vína si opravdu zaslouží označení přírodní. Nejen,že jsou všechny vyrobené v bio režimu, ale je v nich vždy zajímavého a jedinečného navíc. Je tam cítit onen terroir a rukopis vinaře, který v masově produkovaných vínech nenajdete.

Přečtěte si rozhovor s tímto vinařem.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.