Malý vinař Připravujeme
 

Chardonnay

Neohodnoceno
 

2016, pozdní sběr, Bio, suché z Vinařství Válka

Dostupnost Na dotaz
179 Kč
Značka Válka, Vinarství
Kategorie Bílé
Položka byla vyprodána...
 

Celkový dojem:

Tohle Chardonnay vás dostane. Je něžné a silné zároveň. Kombinaci květinového aroma, ovocné chuti a hřejivého alkoholu je zkrátka neodolatelná…

Barva:

Nádherná zlatavá barva. Vysoká viskozita.

Vůně:

Bohatá a opulentní vůně květin doplněná o aroma hrušek.

Chuť:

Okouzlující chuťové hrátky kyselinky spolu s nasládlou ovocnou chutí. Plné, delikátní a dlouhé víno.

Snoubení: Vyzrálé polotvrdé sýry, drůbež, smetanové omáčky.

Terroir: Velkopavlovická podoblast, Nosislav, Přední hory

Podobné produkty

     
  • Skladem
    2016, výběr z hroznů, polosladké z Vinařství Štěpán Maňák

    217 Kč
       
    Značka: Štepán Manák, Vinarství
  • Veltlínské zelené Davidův výběr
    Na dotaz
    2016, VOC, suché z Vinařství Dobrovolný

    235 Kč
    Značka: Dobrovolný, Vinarství
  • Na dotaz
    2015, zemské, polosuché z Vinařství Dobrovolný

    149 Kč
    Značka: Dobrovolný, Vinarství
Odrůda (?) Chardonnay
Země původu Česká republika
Ročník (?) 2016
Zbytkový cukr (?) Suché
Real feel: Aromatičnost (?) 2
Real feel: Sladkost (?) 2
Real feel: Tělo 4
Archivace 2017 – 2023
Podávání 11 - 13 °C
Cukr
Kyseliny
Alkohol
Objem 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
Valka1 cover small  

Nosislav Podoblast: Velkopavlovická

Rozloha vinic: 7 ha

Roční produkce: 20 000 lahví

Viniční tratě: Přední hory

 

Vinařství Válka. Opravdové rodinné vinařství z Nosislavi, kde každý přikládá ruku k dílu. Pan Válka je také malířem, který kreslí etikety jednotlivých vín. Paní Válková dělá z vína výborné džemy a želé a syn se stará o propagaci vinařství. Jejich vína si opravdu zaslouží označení přírodní. Nejen,že jsou všechny vyrobené v bio režimu, ale je v nich vždy zajímavého a jedinečného navíc. Je tam cítit onen terroir a rukopis vinaře, který v masově produkovaných vínech nenajdete.

Přečtěte si rozhovor s tímto vinařem.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.